Omdöme Spirited Away

Hejsan :)
 
Jag har då sett filmen Spirited away av  Hayao Miyazaki.
 
Spirited away var en riktig bra film. Jag tittar inte på anime-filmer men denna var kanon :) Jag älskar hur detaljerad hela animeringen var. Det var så mycket kreativitet och udda tankar bakom hela filmen, vilket jag älskade. Dock var det många obesvarade frågor jag hade på sådant som egentligen inte betydde mycket för självaste historien.
Jag gillar även att det lågt dolt under filmens gång hur myckekt huvudkaraktären Chihiro ändrades. Från början var Chihiro en bortskämd, lat och feg flicka som alltid måste få sin vilja igenom. När hon kommer till den andra världen försvann hennes föräldrar, och hon märkte att hon fick klara sig själv. När hon fick klara sig själv ledde detta till att genom hela berättelsen blev hon modigare och inte lika egoistisk - hon växte upp.
    Jag skulle helt klart ge denna filmen 4,5 av 5. Det som tog bort ett halvt poäng var att det var några små  detaljer som skapade frågor hos mig som de hade länat ute, de förklarde inte dem. Annars var denna film kanon som sagt!
 
Det var ett kort omdöme, hejdå :)
 
 
   
 
RSS 2.0