Mannen under trappan

Jag har läst "Mannen under trappan" av Marie Hermansson.
 
Boken handlar om Fredrik och hans familj, bestående av hans fru Paula, hans fyraåriga son Fabian och hans dotter Olivia. De flyttar till ett vacker hus på landet som ligger cirka en timme från Göteborg och en halvtimme från havet. I början var det rena drömmen att bo där, men efter några veckor gick allting nedför för Fredrik. De har en man som bor under deras trappa, som kallas Kwådd. Det enda Fredrik vill är att få bort Kwådd från deras hus.
 
Konflikten i boken är ävldigt tydlig, och det är att få bort Kwådd ur huset. Det introduceras inte någon onödig karaktär utan alla som finns med i boken har varsin uppgift för att få handligen framåt. Jag tyckte boken var bra, dock var den småseg i början och en del i mitten, och det var mer i slutet som det hände saker. Jag tyckte om att författaren förklara väldigt ofta vad en karaktär gjorde, tex ”Kwådd vägde från den ena foten till den andra, smålog och skakade på huvudet”.
    Jag skulle ge denna boken 3/5. Det var en annorlunda historia i boken. En blandning av verklighet och fantasi. Eftersom den var seg då och då får den inte 5/5, dock skulle jag rekomendera att läsa den.
 
RSS 2.0